Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 Ağustos 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre 7 farklı kadro için 1446 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacak. Merakla beklnene ilan için başvuru süreci bugün ( 12 Eylül 2019 ) itibari ile başladı ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Uzun süredir beklenen ilan olup oldukça yüksek talep gelmesi bekleniyor. Peki nasıl başvuru yapılacak? Değerlendirmeler nasıl yapılacak? İşni Olsa ekibi oalrak tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

7 KADRO İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Tarım Bakanlığına 7 farklı kadro için 1146 kamu personeli alımı yapılıyor. Bu kapsamda, Şoför, Büro Personeli, Laborant, Biyolog, Mühendis, Tekniker ve tam zamanlı avulat kadrı için  başvuru süreci 12 Eylül 2019 tarihi itibari ile yani bugün itibari ile başladı. Adaylara başvuru için 11 günlük süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 23 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundarılar.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

OGM sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları online olarak yapılacak. Bu kapsamda başvurular, Orman Genel Müdürlüğü İşe alım sayfası olan http://isealim.ogm.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Adaylar başvurularını e-devlet şifreleri ile yapacaklar. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların e-devlet şifresi yoksa Adayların başvuru işleminden önce e-devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR!

Başvuru yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devle memurları kanunun 48. maddeisndeki şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak pozisyon için belirtilen eğitim niteliğini taşıyor olmak ve 2018 yılında yapılan KPSS'den Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu kapsamıdna puan sahibi olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuru şartları ve kadrosuna göre özel niteliklere ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DEĞERLENDİRMELER?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan ve başvuru yapan adaylar arasından 2018 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI BURADA