Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki perosnel ihtiyacını karşılamak üzere farklı personel kadroları için alım yapacağını ilan etmişti. Adaylar için başvuru süreci başlıyor. Peki OGM toplamda 1146 kişilik kadro için dağılım nasıl olacak? Kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan özel şartlar nedir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü 7 farklı kadro ile toplamda 1146 personel alımı gerçekleştirecek. Bu bağlamda, 300 Şoför, 708 Büro Personeli, 1 Tekniker, 11 Laborant, 11 Biyolog, 65 Avukat ve 50 Mühendis alımı gerçekleştirecek.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların yukarıdaki kadrolara başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

OGM sözleşmeli olarak 1146 personel alacak olup yukarıdaki niteliklerle birlikte aşağıdaki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve son başvyry tarihi itibari ile 36 yaşından gün almamış olmaları gereklidir. İşte pozisyona göre özel nitelikler:

Mühendis: Toplamda 50 Mühendis alımı yapılacak olup adayların dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin, orman Endüstri Mühendisliği, Bilgisatar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektronik mühendisliği, yazılım mühendisli bölümlerindne mezun olmuş olmaları gereklidir.

Avukat: hukuk fakültesi mezunu olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak ve  Baro kayıt belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Biyolog: Üniversitelerin Biyoloji bölümü mezunu olmak.

Laborant: Toplamda 11 lişilik kadro ile Laboratuvar ve Laboratuvar teknolojileri mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Tekniker: 1 kişilik kadro ile alım yapılacak olup adaylar iki yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının Elektronik ve Elektronik Teknolojisi mezunu olmaları gerekmektedir.

Büro Personeli: Büro personeli pozisyonuna başvuru yapacak adaylar, İnsan kaynakları yönetimi ve insan kaynakları bölümü mezunu 33 kişi alınacak. Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme, İş Dairesi, muhasebe ve finanasman, muhasabe ve fisans yönetimi, pazarlama, yönetim ve organizasyon, maliye, maliye-muhasebe, mezunu olan 154 kişi alınacak. Bilgisayar programcılığı, bilgisayar programlama, bilgisayar teknolojisi ve programlama, web teknolojileri ve programlama alanlarında 82 kişi alınacak. Adalet ve Adalet meslek yüksek okulu mezunu 96 kişi alınacak. İnsan kaynakları, personel yönetimi, insna kaynakları yönetimi bölümü mezunu 148 kişi alınacak. Bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayarlu muhasebe ve vergi uygulama, muhasebe, muhasene ve vergi uygulamaları mezunu 142 kişi alınacak. Ayrıca lise mezunu 80 kişi alınacak olup. Orman genel Müdürlüğünün en çok alım kadrosuna sahip olan kadrodur.

Şoför: Büro personeli pozisyonunda sonra alım sayısı en yüksek olan şoför kadrosu ile 300 kişi alınacak. Bu kapsamda ön lisans mezunu 200 otobüs Şoförlüğü ( kaptanlık ) pozisyonunda alım yapılacak ve 100 Lise mezunu şoför alınacak.

BAŞVURU SÜRECİ:

İlgili ilan 29 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak adaylara müjdeli haber verilmişti. Yayımlanan ilana göre başvurular 12 Eylül 2019 tarihi itibari ile 23 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular son başvuru gününe kadar saat 23:59 a kadar yapılması gereklidir. başvurular,  http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile yapılacktır. 

Editör: TE Bilisim