2019 yılına ilişkin kamu personeli atamalarında adayların merakla beklediği ilanlardan biri de Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan alımı içermektedir. Temmuz ayının ilk haftasının sonuna geldiğimiz şu günlerde ise binlerce aday tarafından beklenen alım ilanı ise henüz yayınlanmış değil. Bunu yanı sıra alım şartlarının da kesinlik kazanmamış olması adayların gözünü ve kulağının Orman Genel Müdürlüğü’nden gelecek olan açıklamaya çevirmesine neden oldu.

TBMM Alımlarda KPSS Şartı Olacak Dedi

Geçtiğimiz aylarda TBMM’ye verdiği soru önergesinde Mahir Polat OGM tarafından yapılacak olan alım hakkında detaylar ve alım şartlarını kuruma iletmişti. Kurum tarafından TBMM’ye sunulan cevapta ise 1.200 orman mühendisi, 2.700 orman muhafaza memuru, 800 memur ve 300 şoför alımı olmakla birlikte toplamda 5.000 kadronun Maliye Bakanlığı tarafından tahsis ediliş olduğu ve yapılacak olan alımda ise KPSS puanlarına göre yapılacağı açıklanmıştı.

Özellikle 2019 yılının üçüncü çeyreğinde iken neden bu alıma yönelik ilanın henüz yayınlanmamış olması da adayların tepkisini çekiyor. Üstelik alımın çok önceden duyurulmasına rağmen OGM tarafından da henüz resmi bir ilan yayınlanmış değil. Binlerde aday, kurumun yapacağı duyuruyu beklemekte olup adaylar ilanın bir an önce yayınlanmasını bekliyor.

2019 yılında yoğun ülke gündeminin de geride kaldığı şu günlerde Ağustos’a girmeden OGM tarafından ilanın yayınlanmasını bekliyor. Bu noktada hem bakan Pakdemirli hem de Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinden bir açıklama yapılması gündeme gelebilir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin personel alımı, Orman Muhafaza Memuru, Şoför, Mühendis ve Memur pozisyonlarına alım yapılacak.

ADAYLAR 3 AYDIR BEKLİYOR!

Orman genel Müdürlüğü 5 bin memur alımı yapacağını 11 Nisan 2019 tarihinde duyurumuştu ve adaylar o tarihten itibaren ilanın yayımlanmasını bekliyor. Söz konusu duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

MUHTEMEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan Muhtemelen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranır.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.