Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında; bakanlık bünyesine 5 bin personel alımı yapılacağına değinmiş ve personel alımlarıyla alakalı kadro bilgilerini ulaştırmıştı. Yaptığı açıklamasında orman tarafında personel ihtiyacı olduğunu da zaten daha önceden kamuoyu gündemiyle paylaşmıştı. Bakanın bu açıklamalarının ardından yeni açıklamaları gündeme gelmiş, toplamda 5 bin personel alımının; 1200 kişisi mühendis, 2700 kişisi orman muhafaza memuru, 800 memur ve 300 şoför alımı olarak yapılacağına değinmişti.

NORM KADRO ÇALIŞMALARI VE İLAN TARİHİ MERAK EDİLİYORDU

Konuyla ilgili olarak çok sayıda platformda haber haline getirilen bu açıklamalar sonrasında, adayların en çok merak ettiği konu ilanın ne zaman yayımlanacağı konusuydu. Bizler isinolsa.com ekibi olarak bu ilanın Mayıs ayı itibariyle kamuoyuna duyurulabileceğini, süreçlerin bu tarihte netleşebileceğini düşündüğümüz için ifade etmiş, sizlere ulaştırmıştık. Bu haberimizin ardından Bekir Pakdemirli tarafından yeni bir bilgilendirme yapıldı ve 5 bin personel alımına değinilmişti. Şimdi de Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni bir açıklamayla, kamuoyuna bilgilendirme sağlandı.

OGM' DEN 5 BİN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

"Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımı için çalışmalara devam edilmektedir. Buna göre; 1.200 Mühendis 2.700 Orman Muhafaza Memuru 800 Memur 300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır. Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir. Söz konusu personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bundan sonraki süreci Genel Müdürlüğümüzün web ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. " ifadelerine yer verilen OGM, adaylara resmi duyuruyu 5 bin personel alımıyla alakalı olarak nihai şekilde sağlamış oldu.

İLAN YAYIMLANDIĞNDA BİLDİRİM ALIN

İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirerek; ilana yönelik yeni bir gelişme yaşanır ya da ilan duyurusu yayımlanırsa bildirim alabilir, anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

iOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN