Kamuya Memur Alımı ilanları yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre 16 kamu kurumuna 1634 kişilik boş kadro ile Memur Alımı ve Kamu Personeli alımı yapılacak. En az Lise Mezunu Memur alımı yapılacak olup ilan detayları, Başvuru şartları ve kadro dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPACAK KURUM VE KADRO DAĞILIMI:

Adalet Bakanlığı: 800 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 100 idari yargı hâkim adayı,

İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi: 6 sözleşmeli Bilişim Personeli,

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu: 84 Ar-Ge Uzmanı, 4 Eczacı, 8 Avukat, 24 Mühendis,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: 125 (yüz yirmi beş) çalışma uzman yardımcısı,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 10 (on) Coğrafi Bilgi Sistemi Uzman Yardımcısı,

Rekabet Kurumu: (25 kişilik) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel), (20 kişilik) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukuk) ve (15 kişilik) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim)

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü: 47 (Kırk yedi) adet sözleşmeli personel,

Burdur İli Tefenni Belediye Başkanlığı: 1 Memur, 1 Zabıta Memuru, 2 İtfaiye Eri,

Adıyaman İli Samsat Belediye Başkanlığı: 1 Muhasebeci,

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı: 150 İtfaiye Eri,

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı: 10 VHKİ, 3 Şoför ve 90 Zabıt Katibi,

Samsun İli Bafra Belediye Başkanlığı: 5 Mühendis, 1 Şehir Plancısı, 1 mimar, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 7 memur, 10 Zabıta Memuru,

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu: 7 (Yedi) adet Fon Uzman Yardımcısı,

Ticaret Bakanlığın: 16 (On altı ) adet Sözleşmeli Bilişim Personeli,

Çankırı Belediye Başkanlığı: 1 Teknisyen,

Çankırı İli Çardaklı Belediye Başkanlığı: 1 Şoför,

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına başvurular sadece bazı nitelikler kapsamında yapılacak. Bu yönde genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Özel olarak ise adaylardan,

2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gereklidir. Ayrıca adayların alım kadrosuna göre ilgili alanlardan mezun olmuş olmaları zorunludur.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL?

İŞKUR aracılığı ile gelmiş olan memur alımı ilanlarına başvuru süreci İnternet üzerinden yapılacak. Her kurum ve Bakanlık kendi kariyer adresi aracılığı ile başvuru kabul edilecek olup aşağıdaki bağlantı sayesinde ilanlara ulaşabilir ve başvuru bilgilerini inceleyebilirsiniz.

İŞKUR MEMUR ALIMI İLANLARI: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/

DİĞER TÜM MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim