Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Memur Alımı yapacak. Farklı kadrolarda olmak üzere 200 kişilik boş kadro ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı başvuruları başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara CTE iki farklı ilan ile memur alımı yapacak. Peki alım yapılacak kadrolar nedir? İlanların detayları nedir? Kimler Başvuru Yapabilecek?

İLANLARIN DETAYLARI:

Adalet bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 kişilik kadro için farklı ilanlar ile Memur alacak. İlk yayımlanan ilana göre CT 10 farklı şehirde olmak üzere 160 Ceza İnfaz Kurumu katibi alacak. Bir diğer ilana göre ise Kadın Erkek 40 Öğretmen alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımı İlanı:

CTE yayımladığı ilana göre 160 kişilik kadro ile ceza İnfaz Kurumu katibi alacak. Alımlar,  Diyarbakır 8, Balıkesir 9, Hatay 13, İstanbul 63, İzmir 20, Kayseri 10, Kocaeli 6, Mersin 16, Tekirdağ 5, Van 10 kişi olmak üzere toplamda 160 kişi alnacak.

Adaylardan özel olarak,

  • 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak,

40 Öğretmen Alımı İlanı:

CTE yayımladığı ilan ile 40 Kişilik boş kontenjan için CTE bünyesinde hizmet vermekte olan ceza infaz kurumlarına sözlü sınav ile 9’uncu dereceli kadrolara, 35’i Erkek (Erkek hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için), 5’i Kadın (Kadın hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için) olmak üzere toplam 40 kadrolu öğretmen alımı yapılacaktır.

Özel Olarak ise,

  • Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak,
  • 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden puan almış olmak,

Başvuru Süreci Başlıyor!

CTE 200 memur Alımı için başvurular 18 Ocak 2021 tarihi itibari ile başlayacak. Adaylar başvurularını Elektronik Ortamda https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılarak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak bizzat gerçekleştirecek olup bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

KATİP ALIMI İLANIN BAŞVURU KILAVUZU

ÖĞRETMEN ALIMI İLANIN BAŞVURU KILAVUZU