Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Memur Alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazetede 30 Aralık 2020 tarihli yayına göre CTE bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Katip alımı yapacak. Söz konusu yayımlana göre 10 farkşı şehirde 160 Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımı yapılacak. Şehre göre kadro dağılımı ve başvuru şartları haberimizde.

Şehre Göre Kadro Dağılımı:

  1. Diyarbakır 8,
  2. Balıkesir 9,
  3. Hatay 13,
  4. İstanbul 63,
  5. İzmir 20,
  6. Kayseri 10,
  7. Kocaeli 6,
  8. Mersin 16,
  9. Tekirdağ 5,
  10. Van 10,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvuru için adaylardan öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS ve Pozisyonun gerektirdiği nitelikler aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardna genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Ceza infaz kurumu kâtipliği kadrolarına başvurabilmek için;

  • Lisans mezunları için 2020 KPSSP3, önlisans mezunları için 2020 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2020 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak,

Ek - 1 Kadro Dağılımı Tablosu:

Başvurular Ne Zaman?

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımı başvuruları 18 ocak 2021 tarihi ile başlayığ en geç 05 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 (İnternet sitemizde yer almaktadır.) başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Adalet Bakanlığı ve CTE Dİğer yayımlanacak memur alımı ilanlarından haberdar olmak için  İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.