ÖSYM tarafından yapılan KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması ilanı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu ve adayların müracaatlarına açıldı. Buna göre 7 Ocak tarihine kadar başvurular alınacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizler için ilanı kamu kurumlarına ve pozisyonlarına göre bölmeye devam ediyor. En çok dikkat çeken kadrolardan birisi de bilgisayar işletmeni pozisyonudur. Buna göre KPSS 2020/2 kapsamında 88 bilgisayar işletmeni memuru alımı yapılacak. İlgili adaylar bilgisayar başında görev yapacaklardır. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir?

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

88 bilgisayar işletmeni memuru alımı yapılacaktır. Başvuru yapacak olan adayların mezuniyet gruplarını incelemesi gerekmektedir. Buna göre lise mezunları arasından 2 kişi, ön lisans mezunları arasından 41 kişi ve lisans mezunları arasından ise 45 kişi alımı yapılacak olup toplam 88 bilgisayar işletmeni, bilgisayar başında görev yapacak memur alımı yapılacaktır. Nasıl başvuru yapılır?

Nasıl Başvuru Yapılır?

88 bilgisayar işletmeni yapılmakta olup adayların müracaatlarını tamamlamak için 7 Ocak tarihine kadar başvurusunu yapması gerekiyor. Kılavuz ve diğer detaylar hakkında aşağıdaki linkleri takip edebilirsiniz. Ek olarak başvuru yapacak olan adaylar Bilgisayar sertifikası olması ya da MEB'de veya YÖK'de eğitim görürken bilgisayar dersini başarılı tamamlamış olması gerekmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz