KPSS 2020/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

ÖSYM'den Duyuru gelere,  Adayların uzun süredir beklediği KPSS Tercih kılavuzu duyuruldu. Tercih süreci bugün itibari ile başlamış olan kılavuza göre Lise. Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. İlgili tercih kılavuzuna kimler başvuru yapabilecek? Tercihler ne zamana kadar ve Nasıl yapılcak. İşte KPSS 2020/2 Tercih kılavuzu ve detayları.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Memur Alımları Yapılacak!

KPSS ye girmiş olan adayların beklediği duyuru yayımlanarak Memur Alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Lise ( Ortaöğretim ), Ön Lisans ve Lisans mezunları için tercihler alınacak. Adaylar Tercih Kılavuzu için  mezun oldukları bölüme göre tercih yapabilecekler.

Mülakat Yapılmayacak!

KPSS Tercih kılavuzu ile Memur Alımı için adaylara herhangi bir mülakat yapılmaksızın sadece KPSS Puanı sıralamazı baz alınarak en  yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile atama yapılacaktır. Mülakatsız memur Alımı için başvuru süreci başladı.

Kimler Tercih Yapabilecek?

ÖSYM üzerinden tercih yapacak adaylar öncelikle KPSS ye girmiş olmaları gereklidir.

  • Lise için KSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak,
  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,

gibi şartlar aranacak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde de duyurulduğu gibi KPSS Tercihleri 30 Aralık 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylara bir haftalı ksüre yanıyan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tercihlerinin en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar alacak.

Tercihler Nasıl Yapılacak?

İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI VE KADROLAR BURADA

ÖSYM'DEN GELEN TERCİH KILAVUZU DUYURUSU:

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzuna saat 11.45’ten itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS 2020/2 TERCİH KILAVUZLARI

Gelişmelerden anın bildirim alarak haberdar olabilmek için İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.