Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılında KPSS ile yapılacak olan ve toplamda farklı kadrolarda olmak üzere 12 bin sağlık personeli ilanına yönelik başvuruları bugün itibari ile başladı. Bu kapsamda adayların merakla beklediği ilanda başvurular bugün başlamış bulunuyor. KPSS 2019/4 kapsamında yapılacak olan alımlarda başvuru işlemlerine ilişkin detaylar ve süreç haberin devamında yer almaktadır.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Fahrettin Koca tarafından açıklanan kadrolara 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alımı yapılacaktır. İlgili kadrolara başvurular ÖSYM aday işlemleri sayfasından gerçekleştirilecektir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabında duyurduğu ve KPSS/4 kapsamında yapılacak olan 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı duyurusu sonrasında ilan geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Bu kapsamda yayınlanan tercih kılavuzuna göre adayların başvuruları bugünden itibaren ÖSYM aday işlemleri sayfasından gerçekleştirilecek. Tercih ve başvuru yapmak için adayların belirtilen başvuru ücretini ödemesi gerekmektedir. Başvuru ve ücreti, ödeme ve diğer detaylar için: https://www.isinolsa.com/kamu/saglik-bakanligi-12-bin-personel-alimi-basvuru-ucreti-yatirima-h27819.html

Öncelikle başvuru ücretini yatıran adaylar https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris adresinden giriş yapılarak yaparak KP22 2019/4 tercih işlemleri sayfasından ilgili kadrolara göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Adayların başvuruları ise son gün 21.08.2019 23:59’ye kadar alınabilecek.