Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için adayların başvuru ücretini yatırmaları gereklidir. Terch işlemleri ÖYSM üzerinden yapılacak olup adaylar tercih için yerleştirme ücretini yatırmak zorundadırlar.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacı için lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından 12 bin kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda personel alımı yapacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM üzerinden KPSS 2019/4 tercih işlemleri 07 AĞustos 2019 tarihinde başlamış olup adaylar en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercih işlemleri sadece ÖSYM AİS üzerinden online olarak yapılacak olup adaylara son başvuru günü 23:59 a kadar süre verilecektir. tercih işlemleri T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir.

TERCİH ÜCRETİNE ZAM!

2018 yılı Sağlık Bakanlığı personel alımı için tercih ücreti 15 TL idi ancak bu yıl ÖSYM üzerinden yapılan tercih işlemlerinde tüm sınavlar için ve yerleştirme işlemi için zam yapıldı. Geçen yıl 15 TL olan tercih ücretine bu yıl 5 TL zamn gelerek 20 TL yapıldı.

TERCİH ÜCRETİ DETAYLARI:

Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır. Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

ANLAŞMALI BANKALAR:

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
Editör: TE Bilisim