Kamu Kurum ve Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere memur personel alımı müjdesi verdiler. Bu kapsamda Bakanlıklar yayımladıkları ve yayımayacakları ilanlar ile kamuya farklı kadrolarda alım gerçekleştirecekler.

İşin Olsa ekibi olarak her daim Memur Gündemini sizler için takip ediyoruz ve sizlere en doğru şekilde aktarmaya devam ediyoruz.

Son zamanlarda ülkemizde meydana gelmiş olan deprem ve Sel gibi faaliyetler sonucunda kamuya yeni istihdam ihtiyacı duyan bakanlıklar ilan yayımladılar. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilanları sizlere aktaracağız.

4 Bakanlık 140 Bin 867 Memur Personel Alımı Yapacak!

Mart ayının girmesi ile birlikte ve Nisan aynda yapılacak alımlarla birlikte MEB, MSB, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı " toplamda 140 bin 867 memur personel alımı yapılacak.

Kamuya Memur Personel Alımı Yapacak Bakanlıklar ve Kontenjan Detayları:

  • Milli Eğitim Bakanlığı 50 Bin Memur,
  • Sağlık Bakanlığı 42 Bin 500 Persone ve İşçi,
  • Adalet Bakanlığı 18 Bin 305 Sözleşmeli Personel,
  • Milli Savunma Bakanlığı 30 Bin 62 Askeri personel ve Sivil Memur,

BAŞVURU YAPACAK KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA! SENDE İNSTAGRAMA KATIL

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlıklar adaylardan başvuru için " 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Ayrıca Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, mesleki nitelikler aranacaktır.

KPSS Şartı Var Mı?

Kamuya Memur alımlarında KPSS Şartı aranıyor. Ancak İşçi Alımları KPSS Şartı Olmaksızın gerçekleştirilecek.

KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50, 55, 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

KPSS şartı olmaksızın yapılacak alımlarda adayların en az İlköğretim mezunu olmaları gereklidir.

Milli Eğitim Bakanlığı 50 Bin Memur Alımı İlanı:

MEB bünyesine memur personel alımı için iki farklı ilan yayımladı. Bu kapsamda 45 bin öğretmen ataması ve 5000 personel alımı yapılacak.

Öğretmen ataması 103 farklı branş dalında gerçekleştirilecek. Başvurular 27 Mart - 1 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak. Öğretmen Ataması detayları için Buraya Tıklayınız.

MEB yayımladığı bir diğer ilan ile ise KPSS 2023/4 tercih kılavuzu ile 5 bin sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar4250 Büro Personeli, 25 Avukat, 100 Mühendis, 125 Diyetisyen, 500 Hemşire, kadrolarında yapılacak Başvurular en geç 30 Mart 2023 tarihine kadar alınacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 42 Bin 500 Personel Alımı:

Sağlık Bakanlığı bünyesine 10 bin 900 işçi ve 31 bin 600 sözleşmeli personel alımı yapacak.

İşçi alımları 4.958 Temizlik Görevlisi, 3.386 Güvenlik Görevlisi (Silahsız), 747 Klinik Destek Elemanı (Hastane), 520 Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi, 279 Elektrikçi (Genel), 195 İnşaat Boyacısı/Boyacı, 130 Marangoz, 277 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, 258 Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı,150 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı kadrolarında gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Sözleşmeli Personel alımları ise 6.069 Hemşire ( Lise ve Lisans Mezunu ) 1.530 Ebe ( Lisans mezunu ) 1.494 Sağlık Lisansiyeri, 798 Sağlık Teknisyeni ( Lise Mezunu ) 21.709 Sağlık Teknikeri ( Ön Lisans Mezunu ) alanlarında gerçekleştirilecek. Detaylı Bilgi Burada

Adalet Bakanlığı 18 Bin 305 Sözleşmeli Personel Alımı:

Yapılan duyuru ile Dev Personel alımı kadroları açıklandı. Adalet Bakanı tarafIndan yapılan açıklamaya göre18 bin 305 Memur Personel alımıyapılacağı bildirildi. Buna göre alımlar; Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde9 bin 229Kişi,Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde8 bin 376Kişi, İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde700Kişi ile yapılacak. İlanın Detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı 30 Bin 62 Askeri personel ve Sivil Memur Alımı:

MSB tarafından yapılan alımlara göre Askeri bünyeye,Subay, Astsubay, Sözleşmeli Er, Askeriye İşçisi, Devlet Memuru, Sivil Personel, Alanlarında personel alımı gerçekleştirilecek.

Bakan Bu yönde,"Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor. 2 Nisan'da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmalar başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde, ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz."dedi.

Detaylı kontenjan dağılımı için Buraya Tıklayınız.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>>BURAYA