Haftanın kamu ilanları yayımlandı. Merakla beklenen 17 Ekim 2022 tarihli ilanlar az önce geldi. 

Kamu Kurumları ve Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladıkları ilanlara göre Kamuya 221 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilanlar için adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. 

Söz konusu kamu ilanları İŞKUR ve Resmi Gazetede yayımlanmış olup bazılarının başvuru süreci başlamıştır. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanların detaylarını ve alım yapılacak kontenjanları aktaracağız.

17 Ekim 2022 Tarihli Kamu Memur Personel Alımı İlan Listesi:

Resmi Gazete Kamu İlanları:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi: 

Üniversite Lise ve Ön Lisans mezunu personel alımı yapacak. Buna göre Lise mezunu: 2 Destek Personeli (Şoför), 2 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi), 2 Teknisyen ve Ön Lisans mezunu: 1 Büro Personeli olmak üzere toplamda 7 personel alımı yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü:

Kıyı Emniyetine KPSS 60 puan ile 3 Mühendis alımı yapılacağı açıklandı. Alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak Mühendis alanları ve şartları için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı:

Diyanet 23 kişilik uzman yardımcısı kadrosu ile 16 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı, 7 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Başvuru için P3 puan türünden en az 60 puan almı olmak şartı aranacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü 46 Personel Alımı İlanı

Ankara Bilim Üniversitesi 1 Öğretim Üyesi Alımı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 41 Öğretim Görevlisi Alımı

İstanbul Üniversitesi 7 personel Alımı

İstinye Üniversitesi 52 Personel Alımı

İzmir Bakırçay Üniversitesi 13 personel alımı

Kırklareli Üniversitesi 20 Personel Alımı

İŞKUR Üzerinde Yayımlanan Kamu İlanları:

TÜRKİYE RAYLI SİSTEM ARAÇLARI SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ: 1 Motor Test Teknisyeni

T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI: 1 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Elemanı

ALAÇATI ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU: 1 Muhasebe Görevlisi (Otel)

DSİ GENELMÜDÜRLÜĞÜ: 1 Temizlik Görevlisi 

ÖĞRETMEN EVİ VE AKŞAM SANAT OKULUMÜDÜRLÜĞÜ: 1 Aşçı Yardımcısı 

NALLIHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 1 Greyder Operatörü 

TÜRKİYE PETROLLERİ AO.: 1 Uzman Yardımcısı (Genel), 1 Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı Meslek Elemanı

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Kamuya yapılan alımlarda adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adyalar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Var Mı?

Kamuya yapılacak alımlarda adaylardan KPSS şartı aranıyor. KPSS puanı ile yapılacak memur alımlarında adyaların geçerlilik süresi dolmamış olan KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. En az 50 KPSS puanı şartı aranmaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılacak!

Yayımlanan ilanlar için başvurular 17 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup başvurular elektronik ortamda veya şahsen yapılacak. Yukarıdaki kurum bilgilerinden başvuru yollarına ulaşabilirsiniz.