Kurban bayramı öncesi Ağustos ayının ilk günlerinde yayımlanmış olan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı ve Polis Meslek Yüksekokullarına alımlar hala devam ediyor. Sağlık Bakanlığı 12 bin Polis Alademisi Başkanlığı ise 2500 kişilik kadro için polis ve personel alımı yapılacak. Söz konusu olan alımlar için başvuru süreci geçen hafta başlamış olup hala devam etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili bu haberimizde detayları aktaracak ve başvuru yapmanızı sağlayacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sağlık Bakanlığı ve Polis Alımı başvurularına başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak. Genel olarak ise adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Daha önce görev yapılan herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Şartları aranacak olup, ayrıca bunun dışında adaylardan özel olarak ta bazı nitelikler talep edilmektedir. Aşağıda bakanlık ve Polis Akademisi Başkanlığı alımları için detayları sizlere aktarıyoruz.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI:

Sağlık Bakanlığı ÖSYM tercih kılavuzu ile 12 bin sağlık personeli alacak. Alımlar KPSS 2019/4 kapsamında online tercih işlemi ile yapılacak. Adaylardan, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve 2018 yılı için geçerli nota sahip olmak şartları aranacaktır.

Alımlar Tercih işlemleri ile yapılacak olup adaylara mülakat yapılmayacaktır. Tercihini yapan adaylar kabul edilmeleri dahilinde görevlerine başlayabileceklerdir.

Lise Mezunları içerisinden, 2 bin 243 sağlık personeli, Ön Lisans mezunları için 2 bin 592 ve lisans mezunları için 7 bin 165 personel alımı yapılacak olup. Alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak olup, tercih işlemleri, 07 Ağustos 2019 tarihinde başlamış olup en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu alım ilanı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

PMYO 2500 POLİS ALIMI:

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan PMYO ( Polis Meslek Yüksekokulu ) en az lise mezunları içerisinden 2 bin 500 kişilik boş kadro ile Polis Memuru adayı alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı lise ve dengi okul mezunları arasından 2250 erkek ve 250 kadın olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapacak olup, adaylardan 2019 yılı KYK TYT puanından en az 250 puan almış olmak şartı aranıyor.

Adaylar başvurularına 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlamış olup başvurularını en geç 19 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Polis Akademisi başkanlığı resmi internet adresi üzerinden internet ortamında yapılacak olup adayların belrtilen özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Söz konusu 2500 polis alımı haberi hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.