Aylar önce duyurusu yapılmış olan Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı sonunda geçen hafta ÖSYM tarafından yayımlandı. Temmuz ayının son günü itibari ile gelmiş olan ilana göre Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı yapacak ve başvuru süreci bugün başlıyor. Peki kimler başvuru yapabilecek? Mezuniyete göre kadro dağılımı nedir? 

12 BİN PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı toplamda 12 bin kamu personeli alımı yapacak. Alımlar lise. Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayları kapsayacak olup Lise mezunu 2 bin 243, Ön lisansm ezunu 2 bin 592 ve Lisans mezunu ise 7 bin 165 kamu personeli alımı yapılacak. Alım kadroları ise, Biyolog, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, İş ve Uğraşı Terapisti ( Ergoterapist ), Odyolog, Perfüzyonist, Psikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal çalışmacı, çeşitli kadrolarda tekniker ve Teknisyen kadrolarına alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavınan Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunu KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULARI ÖSYM ALACAK!

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından tercih kılavuzu ile KPSS 2019/4 olarak alınacak olup adaylar tercih tarihleri içerisinde tercihlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLIYOR!

KPSS 201/4 Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı tercih süreci 07 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlıyor ve adaylar başvurularını en geç 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 21 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI VE TERCİH KILAVUZLARI BURADAN

Editör: TE Bilisim