TCDD Taşımacılık yeni ilan ile bünyesine İŞKUR üzerinden 100 Kamu İşçi alımı yapacağını bildirdi. geçtiğimiz hafta duyurulan ilan ile Ön Lisans mezunları içerisinden farklı kadrolarda Personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre Başvuruların başlamasını bekleyen adaylara müjde. İŞKUR Kamu İşçi Alımı başvurusu başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan başvuru için istenen belgeler nelerdir?

100 İşçi Alımı Yapılacak!

İŞKUR ile gelmiş olan ilana göre farklı kadrolarda alım yapılacak. Buna göre alımlar,

  • 6  Tesviyeci,
  • 11 Makine Montaj İşçisi,
  • 19 Alıştırıcı-Montör (İçten Ateşlemeli Motorlar)(Deniz ve Uçak Motorları Hariç),
  • 2 Kaynakçı (Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik),
  • 4 Nezaretçi Ve Ustabaşı (Elektronik Teçhizat İmalat Ve Donanım),
  • 35 Nezaretçi ve Ustabaşı (Makine ve Metal mamuller İmalatı),
  • 14 İşletme Elektrik Bakım Yardımcısı,
  • 4 Vinç Operatörü,
  • 5 Tren Teşkil İşçisi,

Başvuru İçin Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

İŞKUR üzerinde yayımlanan TCDD İşçi alımı ilanına göre farklı şehirlerde olmak üzere 100 Daimi İşçi alımı yapılacak olup adaylardan öncelike Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Buna göre adaylardan genel olarak ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Başvuru Süreci Başladı!

TCDD İşçi alımı başvuruları Bugün Başladı. Adaylar başvurularına 26 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Buna göre Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Sözlü Sınav Yapılacak!

TCDD Kamu işçi alımı için adaylara herhangi bir Kura işlemi yapılmaksızın herkesi Sözlü sınava alıncaktır. Buna göre, İŞKUR tarafından bildirilen NİHAİ LİSTEDE YER ALACAK ADAYLAR, sözlü sınava katılmak için aşağıda belirtilen belgelerin fotokopileri ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü web sitesinde  (www.tcddtasimacilik.gov.tr.) yayınlanacak 1’er adet resimli İş Talep Bilgi Formunu ve Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurarak tcddtasimacilik.gov.tr adresinde ilan edilen tarihe kadar, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İşçi ve İş Mevzuatı Şubesi Oda No:2050 Hacıbayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya postayla teslim edeceklerdir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

Sözlü sınav, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hacıbayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır. Sınava ilişkin detaylar evrak teslimi sonrası internet sitemizden duyurulacaktır. (www.tcddtasimacilik.gov.tr)

İstenen Belgeler Nelerdir?

1-) Öğrenim belgesi (Diploma fotokopisi)

2-) Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3-)TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.),

 4-)Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir),

 5-)KPSS Sonuç Belgesi(03.11.2022 açıklama tarihli)

 6-)İş Talep Bilgi Formu (Fotoğraflı)

 7-)Başvuru Formu

Editör: TE Bilisim