Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı için detaylar belli oldu. Bakanlık Şehir hastanelerinde görevlendirmek üzere 10 kişilik kadro ile Kamu İşçi alımı yapacak. İŞKUR üzerinden alınacak olan işçi alımı başvurusu için tarihler belli oldu.

Adayların en çok beklediği ilanlardan birisi olan Sağlık Bakanlığı işçi alımı için detaylar açıklanırken bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Bakanlığın işçi alımı ilanları hakkında detayları aktaracağız.

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Yapacak!

Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 yılında 40 bin kişilik kadro ile alım yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda alımların 30 bini sözleşmeli sağlık personeli kadrolarında yapılacakken 10 bin işçi alımı yapılacağı bildirilmişti. 2022 yılı işçi alımına ilişkin detaylar paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart 2022 tarihi ile yaptığı duyuruda Kamu İşçi alımı detaylarını duyurdu. Başvuru tarihleri ve alım yapılacak kontenjanlar açıklandı.

Hangi Kadrolarda İşçi Alımı Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı işçi alımları farklı kadrolarda en az İlköğretim mezunu adaylardan yapılacak. Bu doğrultuda Bakanlık bünyesine işçi statüsünde,

  • Temizlik Personeli,
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı,
  • Bakım ve Onarım Personeli,
  • Şoför,
  • Klinik Destek Elemanı,

kadrolarında işçi alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Başvuru Şartları Nedir? KPSS Var Mı?

Sağlık bakanlığı işçi alımları için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az İlköğretim ve Lise mezunu olmak" gibi nitelikler aranacak.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak!

Bakan Fahrettin Koca işçi alımlarının İŞKUR üzerinden yapılacağını bildirdi. İŞKUR aracılığı ile adaylar başvurularına 15 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Mart 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular Elektronik ortamda veya telefonda yapılacak.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSAYI TAKİP EDİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA