OGM 2022 yılı işçi alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılmış olan duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 5000 kişilik kadro ile farklı kadrolarda işçi alımı yapacak. Merakla beklenen başvuru süreci başlamış olup adaylar başvurularını sadece İnternet'ten İŞKUR resmi adresinden gerçekleştireceklerdir. Başvuru için Belirtilen nitelikleri sağlıyor olmanız gerekmektedir. KPSS Şartı aranmayacak olup en az İlkokul mezunu olanlar başvuru yapacak.

Peki İŞKUR Kamu İşçi alımı başvuruları nasıl yapılacak? Kura çekimi olacak mı? Başvuru değerlendirmesi ve Nihai liste nedir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde OGM işçi alımı ilanı hakkında tüm detayları aktaracağız.

5000 İşçi Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Orman Genel Müdürlüğü 2022 yılı İşçi alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz gün yapılan duyuru ile bünyesine 5000 kişilik kadro ile Kamu İşçi alımı yapılacağını bildiren Orman Genel Müdürlüğü farklı alanlarda işçi alımı yapacak.

Ayrca İŞKUR Başvuruları Bugün ( 11 Nisan 2022 ) itibari ile başlamış olup 4 gün sürecektir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Nisan 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Alım Yapılacak Kadrolar Hangileri:

OGM Türkiye geneli adaylar içerisinden olmak üzere 5000 kişilik kadro ile 3937 orman İşçisi, 500 İtfaiyeci, 280 Aşçı, 183 Fidanlık İşçileri ve Bahçıvan, 100 Elektronik Bakımcısı alımı gerçekleştirecek.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

OGM işçi alımı ilanına başvuru için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak. Ayrıca tüm kadrolar için adaylardan ”Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak (Bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir), istenecektir.

Ayrıca kadrosuna göre özel olarak ise,

Orman işçisi Alımı İçin:

En az ilköğretim mezunu olmak, 25 yaşını tamamlamamış olmak, En az 167 cm boyunda olmak.

Aşçı Alımı İçin:

En az İlköğretim mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, En az 1 yıl tecrübeli olmak, mezuniyete göre aşçılık alanından mezun olmak.

İtfaiyeci Alımı İçin:

En az lise mezunu olmak, Erkek olmak, en az 167 cm boyunda olmak, 30 yaşını doldurmamış olmak, İtfaiyeclik alanından mezun olmuş olmak.

Diğer Fidancılık İşçileri ve Bahçıvan Alımı İçin:

En az İlköğretim mezunu olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak.

İşletme Elektronik Bakımcısı Alımı İçin:

En az lise mezunu olmak, 30 yaşını doldurmamış olmak, Erkek olmak ve Elektronik alanlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Orman genel Müdürlüğü işçi almı başvuruları sadece İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda adaylar başvurularını aşağıdaki adımlar doğrultusunda gerçekleştirebilecekler.

1. ADIM: Öncelikle kamu işçi alımlarına başvuru yapabilmek için eğer İŞKUR’a kaydınız yoksa https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden “üye ol” seçeneğine tıklayarak ve gerekli bilgileri doldurarak kaydınızı yapmanız gerekmektedir. Sisteme İş Arayan şeklinde giriş yapabilirsiniz.

2. ADIM: İş İlanları sekmesinden güncel ilanlara ulaşınız. Sonrasın karşımıza çıkan ekranda aşağıdaki görselde olduğu gibi " Kamu " seçeneğini seçtikten sonra eğer diğer seçeneklerde herhangi bir filtreleme yapmamanız durumunda Türkiye genelinde başvurusu devam eden (ülke, bölge, il, ilçe, geneli açıldığına bakmaksızın) tüm kamu işçi ilanları listelenecektir.

3. ADIM: Direlk OGM ilanlarına ulaşmak içni ise "İşyeri Ünvanı" yazan kısma " ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" yazarak direk OGM İlanlarına ulaşabilirsiniz. Ancak bu durumda il ve ilçe seçmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca unutmayınız ki başvuruda sadece bulunduğunuz bölge için başvuru yapmanız gerekmektedir.

İlgili OGM İlanına ulaştıkran sonra ilanın detaylarınıda inceledikten sonra başvurularınızı gerçekleştirebileceksiniz.

AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYI KULLANARAK KADROSUNA GÖRE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARINA VE ŞEHİR LİSTESİNE GÖRE ALIM YAPILACAK KADROLARA ULAŞABİLECEKSİNİZ.

İLGİLİ HABER: OGM 2022 Yılı 5000 İşçi Alımı İlanı Kılavuzu

İŞKUR BAŞVURU REHBERİ BURADA