Milli Savunma Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile yayımladığı ilan ile bünyesine 89 farklı meslekte olmak üzere 1098 işçi alımı yapılacağını bildirmişti. Başvurular İŞKUR üzerinde alındı. Bu kapsamda En az İlköğretim mezunu adaylar başvuru yapmış olup kura işlemleri merakla beklenmektedir. İşin Olsa ekibi olarak MSB Kura işlemleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

MSB 89 Meslekte 1098 Kamu İşçi Alımı Yapıyor!

Milli Savunma Bakanlığı 21 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilan ile bünyesine 18 farklı şehirde olmak üzere 1098 işçi alımı yapılacağını bildirmişti. İlköğretim mezunu adaylar başvurularını gerçekleştirdi. Bu yönde MSB yapılacak Kura işlemleri sonrası ve Sınav işlemleri sonrası,

"İzmir, Kocaeli, Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Muğla, Mersin, Hatay, Erzincan, Diyarbakır, Niğde, Kayseri, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Sivas, Adana, Afyonkarahisar " 

illerinde bünyesine farklı 89 meslekte 1098 kamu işçi alımı yapacak.  Kontenjan dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/msb-iskur-ile-1098-kamu-isci-alimi-ilani-89-meslek-ve-18-sehir-h43196.html

Kura Çekimi İşlemleri Yapılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı Bünyesine işçi alımı kapsamında Noter huzurunda Kura çekimi yapacak. Adayların heyecalı beklediği kura işlemleri gerçekleştiriliyor.  MSB'den gelen açıklamaya göre Kura İşlemleri Bugün noter huzurunda gerçekleştirecek.

Kura Çekim Tarih ve Saati: 08 Aralık 2022 Perşembe günü saat 10:30

Çura Çekim Adresi: Millî Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA)

KURA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BURADA: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/msb-1098-isci-alimi-kura-islemleri-ve-canli-izleme-4392-aday-h43222.html

Sözlü / Uygulamalı Sınav Yapılacak!

Kura sonucu ismi geçen adaylar için Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sözlü ve veya Uygulamalı sınav yapılacaktır. İlgili Kura'da kontenjan sayısının 4 katı kadar ASİL aday ve yedek aday seçilecektir. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacaktır. Bu yayım tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kura işlemleri 8 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olup Kura sonuçlarına ilişkin Sonuçlar Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Adresi ( PERTEM ) üzerinde açıklanacaktır. Sonuçların en geç 10 Aralık 2022 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

SONUÇ SORGULALA EKRANI: https://personeltemin.msb.gov.tr/

KURA İŞLEMLERİNİ BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAM DA BULUŞTU! KADIN ERKEK SAYFAMIZA SENDE KATIL!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

KURA SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI TAKİP EDİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Belge Kontrolü Yapılacak!

a. Asil listede yer alan adaylardan yapılan belge kontrollerinde başvuru şartlarını sağladığı tespit edilen adaylar,

b. Kura çekim sonucuna göre asil listede yer almasına rağmen belge kontrolü esnasında başvuru şartlarını sağlamadığı anlaşılan veya belge kontrollerine gelmeyen adaylardan boşalan kontenjanlara (açık iş gücünün 4 katının tamamlanması maksadıyla), belge kontrollerinde başvuru şartlarını sağladığı tespit edilenden yedek listede yer alan birinci sıradaki adaydan başlayarak eklenen yedek adaylar,

c. Yönetmelik 5'inci madde kapsamında başvuranlardan aynı şekilde belge kontrolüne tabi tutulan ve başvuru şartını taşıyan adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutulacaktır. Sınav tarihi ve yeri ayrıca duyurulacaktır.

Adaylar, aşağıda yer alan linki tıklayarak T.C. Kimlik numarası ile yapacakları sorgu neticesinde kura çekim sonucunu, belge kontrollerinin yapılacağı tarih ve yer bilgisini öğrenebileceklerdir.

Yönetmelik hükümleri gereği kura çekimi sonucunda listelerde yer alan adayların başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadıklarının tespiti maksadıyla belge kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Belge kontrolleri adayların başvurmuş oldukları işyerlerinde yapılacaktır. Kura çekim sonucunda listelerde yer alan adaylar Ek-1'de yer alan belgeleri isimleri hizasında belirtilen tarihlerde ve başvurmuş oldukları işyerine şahsen getirerek ibraz edeceklerdir. Posta yoluyla ile gönderilen ve/veya belirtilen tarihlerin dışındaki tarihlerde ibraz edilecek belgeler dikkate alınmayacaktır.

Kurada yedek olarak belirlenen adaylar, belge kontrolü sonucunda başvuru şartlarını taşımayan asil listedeki adayların yerine sınava kabul edilecek (başvuru şartlarını taşımaları halinde) adaylardır.

Ek-1 (Kontrol Edilecek Belgeler )

1. Adli Sicil Durum Belgesi. (e-Devlet Çıktısı Geçerlidir) 

2. Askerlik Durum Belgesi. (Askerlik Şubesi Onaylı veya e-Devlet Çıktısı Geçerlidir)

3. Başvurmuş Olduğu Açık İş Pozisyonunda Belirtilen Eğitim/Mesleki Yeterlilik Şartını İspatlayıcı Diploma, Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ustalık Belgesi. (Diploma ve Ustalık Belgelerinde Alan ve Dallar Açık Olarak Yazılı Olacaktır, Ustalık ve Mesleki Yeterlilik Belgesi İle Başvuranlar Lise Diplomalarını ve Tıpkıçekimi (fotokopi) Beraberinde Getirecektir.) 

4. Nüfus Cüzdanı Aslı (2 Adet Tıpkıçekimi ile Beraber).

5. Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği (e-Devlet Çıktısı Geçerlidir. Kayıt Kabul Esnasında Geçerlilik Tarihinin Dolmamış Olması).

6. Adaylar, e-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama Sonucunun Ekran Görüntüsü çıktısını getireceklerdir.

7. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 5’nci Maddesinde Sayılan Öncelik Hakkına Sahip Olan Aday Adayları İçin İlave Olarak İstenilen Belgeler;

  •   4857 sayılı İş Kanununun 25’inci Maddesinin Birinci Fıkrasinin (II) Numaralı Bendi Gereğince Hizmet Akdinin Feshi Dışında Bir Neden ile İş Akdi Feshedilenler için Fesih İhbarnamesi (Aslı ve 1 Adet Tıpkıçekimi).
  •  Terörle Mücadelede Göstermiş Oldukları Üstün Başarıları Nedeniyle Takdire Layık Görülenlerden Asgarî Tugay Komutanlıklarınca, Jandarma Genel Komutanlığı İçin Asgarî Alay Komutanlıklarınca Kendilerine Verilen Takdir Belgesi (Aslı ve 1 Adet Tıpkıçekimi).

- Öncelik Hakkına Sahip Olduğunu İspatlayıcı Diğer Belgeler. (Aslı ve 1 Adet Tıpkıçekimi)

8. 4 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş).

9. (1 Adet) Plastik Kapaklı Telli Dosya.