Belediyelere memur alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre 3 Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere memur alımı gerçekleştireceklerdir. Alımlarda KPSS Puanı kullanılacak olup Kontenjan dağılımına göre KPSS puan detayları ve başvuru detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Söz konusu belediyelerin başvurusu bugün başlamış olup Kadın Erkek adaylar başvuru yapabileceklerdir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Hangi Belediye hangi kadroda alım yapacak?

3 Belediye Memur Alımı Başvurusu Başladı!

Belediyelerin memur alımı ilanları geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olup başvuruları Bugün ( 12 Aralık 2022 ) itibari ile başlamıştır. Başvuru yapacak adaylar başvurularını bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirebilecekler. Başvuruların sona erme tarihleri her belediye için farklı olup kontenjan bilgileri ile başvuru bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

Belediyelerin memur alımı ilanları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPPSS En Az 55 Puan İle Memur Alımı Yapılacak!

İlgili başvurusu başlamış olan belediyeler için adaylar KPSS'den puan almış olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda 2022 yılı KPSS puanı geçerli sayılacak olup en az 55 KPSS puan almış olmak gereklidir.

Memur Alımı Yapacak Belediyeler ve Detayları Nedir?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi:

BUSKİ yayımladığı ilan ile bünyesine 10 Düz Memur alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Alımlar lisans mezunu adaylar içerisinden Genel İdare Hizmetleri sınıfında gerçekleştirilecek. Başvuru için 2022 KPSS den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. lana başvurular ise en geç 16 Aralık 2022 tarihine kadar yapılacak.

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/bursa-su-ve-kanalizasyon-idaresi-10-duz-memur-alim-ilani-2022-kpss-h43015.html

Geyve Belediyesi:

Geyve Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. Dereceli kadroya atanmak üzere Zabıta memuru alımı yapılacak. Alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinde yapılacak. Başvurular en geç 16 Aralık 2022 tarihine kadar şahsen istenen belgelerle gerçekleştirlecektir. Başvuru için adaylardan ayrıca 60 KPSS puan şartı aranacak.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimi/belediye-2022-kpss-ve-taban-60-ile-memur-alimi-geyve-belediyesi-h43017.html

Aktaş Belediyesi:

Belediye Genel İdare Hizmetleri sınıfında Kadın Erkek adaylar içerisinden Lisans mezunu KPSS puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı ile 11. dereceli kadroya 1 Düz Memur alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvurlar en geç 14 Aralık 2022 tarihine kadar yapılacak.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimi/belediye-kpss-55-puan-ile-duz-memur-alimi-ilani-aktas-belediyesi-h43040.html

Editör: TE Bilisim