Geyve Belediyesi Memur Alımı için ilana çıktı. Yayımlanan ilana göre Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Memuru yönetmeliği kapsamında KPSS puanı ile ve sınav ile Zabıta Memuru alımı yapılacak. Adaylardan aranan başvuru şartları nedir? Hangi yıl KPSS Puanı geçerli olacak?

Belediye Memur Kontenjan Bilgisi Nedir?

Geyve Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. Dereceli kadroya atanmak üzere 6 Zabıta memuru alımı yapılacak. Alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinde yapılacak. Peki başvuru şartları ne olacak?

Zabıta Memuru Alımı İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Geyve Belediyesi 6 kişilik kadro ile alımını yapacağı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adaylardan;

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi şartlar aanacaktır.

Ayrıca özel olarak adaylardan,

- 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

- Eğitim olarak, İşletme, İktisat, Maliye, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü lisans programlarının en az birinden mezun olmak,

- Sürücü Belgesi olarak En az (A) sınıfı veya (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

- Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

- Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak,

gibi şartlar aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediye memur alımı için adaylar başvurularına 12 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 16 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte " Camikebir Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Belediye Hizmet Binası No: 8 Geyve / SAKARYA " adresine şahsen gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan İstenen Belgeler Hangileridir?

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim