2019 yılında Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bekçi alımına ilişkinyazılı sınav aşaması geçtiğimiz ay tamamlanmış ve sınavdan başarılı not alan adaylar bir sonraki alım aşaması olan fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına hazırlanmaya başlamışlardı. Bu kapsamda Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinde 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle BekçiliğiFiziki Yeterlilik sınavına ilişkin sınav talimatı bilgileri açıklandı. Fiziki yeterlilik sınavında adaylara parkur ve diğer engeller hakkında detaylı bilgiler açıklandı.

Parkur ve Engel Detayları Paylaşıldı

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği̇ alımında adayların başarı ile geçmesi gereken bir başka sınav ise fiziki yeterlilik sınavıdır. Polis Akademisi resmi internet sitesinde fiziki yeterlilik sınavına ilişkin sınav talimatı paylaşılmış olup bu noktada adayların talimatta belirtilen huşulara dikkat etmesi gerekmektedir. Adayların fiziki yeterlilikte başarılı sayılabilmesi için talimatta belirtilen hususlara dikkat ederek parkuru 48 saniyede tamamlaması gerekmektedir. Parkuru 40 saniyede tamamlayan adaylar ise 100 tam puan almaktadır. Adaylar sınavdan 60 puan ve altında alırsa başarısız sayılmaktadır.

Sonraki Aşama Sözlü Sınav

Fiziki sınavda en az 60 puan ve üstünde alan adaylar bir sonraki aşama olan sözlü mülakat sınavına girmeye hak kazanacak. Sınav konuları Polis Akademisi tarafından açıklanan kılavuzda yer almakta olup genellikle adayların kendini ifade etmede başarılı olmasına ve özgüveni sorgulayıcı içerikte soruları içerecek. Sınav sürecine ilişkin detaylı bilgiler için hazırladığımız rehbere ulaşabilirsiniz: https://www.isinolsa.com/bekci-alimlari/2019-yili-bekci-alimlari-icin-adaylari-bundan-sonra-ne-bekliyor-h27406.html