Bekçi alımında gelişmeler devam ediyor. 2022 yılı Polis Akademisi tarafından yayımlanmış olan ilan ile Erkek adaylar içerisinden Lise mezunu 3250 Bekçi alımı yapılacağı bildirildi. Başvuruların sona ermesi ile adaylar sınav detayları ve şahsen başvuru işlemlerni merak etmeye başladı. Akademisden gelen Son Dakika duyurusu ile 2022 Yılı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavı detayları belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı 13 Mayıs 2022 tarihi ile yayımladığı duyuruda Sınav ve konular ile ilgili tüm detayları aktardı.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

3250 Bekçi alımı için adaylar ön başvurularını gerçekleştirildi. 13 Mayıs 2022 tarihi ile sona eren Ön Başvurular sonrası adaylara Ön Başvuur yapılacak. Ön Başvuru sonucunda ise yazılı sınab gerçekleştirilecek.

Sınav Tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara,

7 Farklı İlde Sınav Yapılacak!

Bekçi alımı türkiye geneli gerçekleştirilmiş olup sınavların sadece 7 bölgede yaplacağı açıklandı. Polis Akademisinden gelemn duyuru ile Bekçilik sınavı; Ankara,Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas il merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

17 Temmuz 2022 tarihinde sınava katılacak adaylar çin Sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde duyurulacaktır. Sınav Giriş belgelerinden haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Sınav Konuları ve Detayları Nedir?

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bekçilik sınavına katılan adaylar için sonuçlar 5 Ağustos 2022 tarihinde Polis akademisi tarafından duyurulacak. Bekçi sınavı için değerlendirmeler 100 puan üzerinden gerçekleştirilecektir.

Kısa Başlıklarda Bekçilik Sınav Detayları:

Sınav Tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar günü

Sınav Saati: Saat 10:00

Sınav Yapılacak İller: Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas

Sınav Giriş Belgeleri Açıklanma Tarihi: 08 Temmuz 2022

Sınav Sonu Sayısı: 100 Soru

Sınav Süresi: 120 Dakika

Cevap Seçenek Sayısı: 5 Seçenek

Cevap Kağıdı Seçeneği: A-B

Sınav Sonuç Açıklanma Tarihi: 5 Ağustos 2022

DUYURUNUN TAMAMI: https://www.pa.edu.tr/20221-donem-carsi-ve-mahalle-bekciligi-yazili-sinav-ilani-duyurular.html