Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan banka Personel Alımları arasınd ayer alan iki banka bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacaklaırnı belirttiler. Bu bağlamda adaylardan aranacak şartlar belirtildi ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.  İş Bankası ve Merkez Bankası personel alımı yapacak olup alımlar farklı bölgelerden yapılacaktır. Buna göre başvuru tarihleri ve ilanların tam metinleri duyuruldu. 

MERKEZ BANKASI:

Merkez bankası 3 farklı kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna Göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankasına 10 Mühendis, Hukuk Genel Müdürlüğü İdare Merkezi / ANKRA ya 10 Avukat ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası İdare merkezi / ANKARA 'ya sözleimeli olarak ise 10 Ekonomist olmak üzere toplamda 30 kişi alınacak. 

Adaylardan, 01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak veya ALES ten 80 veya GRE den en az 156 veya GMAT den en az 585 puan almış olmak şartları aranacak. Bunlara ek olarak ise Yabancı Dİl Sınavı şartı aranacak ve en az 70 puan almış olmaları ile birlikte en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının alım yapılacak pozisyonuna göre ilgili alanlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Adaylar başvurularına 18 ocak 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 28 Ocak 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular bankaya yapılacak olup ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İŞ BANKASI:

İş Bankası bünyesindeki eksiklii gidermek için en az lise mezunu Şoför alımı yapacağını duyurdu. Yapılmış olan duyuruya göre alımlar izmir, İstanbul ve Gaziantep illerinden yapılacaktır. Adaylardan  2017 yılından önce alınmış en az B sınıfı veya 2017 yılından sonra alınmış D1 sınıfı ehliyete sahip olmak, SRC1 ve SRC2 belgelerinden herhangi birine, SRC3 ve SRC4 belgelerinden herhangi birine sahip olmak, 3.02.2021 tarihine kadar geçerli bir psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olmak ve bazı genel nitelikler aranacak olup başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştır. En geç ise, 07 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diğer Banka memur personel alım ilanlarına BANKA PERSONEL ALIMLARI bağlantısı üzerinden ulaşabilir ve hatta telefonunuza banka personel alım ilanlarını bildirim alabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.