Askeri personel alımı olarak yeni ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) bünyesindeki eksikliğini gidermek için subay alımı ve astsubay alımı yapılacak. Buna göre adaylar için başvuru kılavuzu yayımladı ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları paylaşıyor olacağız. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri yayımladıüı başvuru kılavuzlarına göre, 2018 yılı Dış Kaynaktan Kuvazzaf Subay ve Kuvazzaf Astsubay alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu niteliklerin taşınması durumunda başvuruları geçerli sayılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularına başladı ve adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak. Bu doğrultuda adaylardan, 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerlik hizmetine devam etmekte iken yedek subay, kısa dönem erbaş ve er olmaki Askerlik hizmetinden terhis olmak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kurulundan disiplin suçu ile ayrılmamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askeri okullardan her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, Herhangi bir kasın/erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamış olmak, Her ne sebeple olursa olsun TSK dan çıkartılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Hakkında yedek Subay veya astsubay olamaz kararı bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Sağlık yönetmeliğine göre Sağlık şartlarını taşımak gibi nitelikler aranır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgil iSubay ve Astsubaylığa başvuru yapacak adaylar belirtilen yaş ve KPSS şartını taşımak zorundadırlar. Bu sebeple Astsuubaylığa başvuru yapacak olanlardan, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Ön Lisans mezunları için 25 ve Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak, İki yıllık öğrenim alanlar için sadece yurtiçindeki okullardan ve lisans meuznları için yurtdışında eğitim alanlar için YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Subaylığa başvuru yapacak adayların, 01 Ocak 2018 tarihi düzenlenmemiş nüfus kaydına göre Lisans mezunları için 27, Lisansüstü eğitim alanlar için 32 ve Uzman eğitimi alanlar için 35 yaşından büyük olmamak, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak ve eğitimini yurtdışında tamamlayan adaylar ise YÖK tarafından kabul edilen yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Türk Silahlı Kuvvetleri Subay ve Astsubay alımı için başvurular ilanların yayımlanması ile birlikte başladı ve adaylar bu bağlamda başvurularını en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim