Yayımlanmış olan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) bünyesindeki eksikliği gidermek için başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanan kılavuzlara göre Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı için Dış Kaynaktan Muvazzaf Subauy adayı temini ve Muvazzaf Astsubay Adayı Temini yapacak. İlgili ilana başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. İşin Olsa ekibi oalrak sizler için ilgili kılavuzh akkında, Başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgileri paylaşıyor olacağız.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri yayımladığı başvuru kılavuzuna göre adaylardan bazı nitelikler aranır. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, her ne sebeple olursa olsun askeri okullar ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşvi araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Terör örgütleri ile alakası bulunmamak, Sağlık açısından herhangi bir sağlık sorunu olmamak, gibi nitelikler aranır. 

Ayrıca adayladan bu bağlamda Subay ve Astsubaylık için özel niteliklerde aranmaktadır. Buna göre KPSS Şartı, Eğitim Şartı ve Yaş şartı gibi kriterleride taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

KPSS ŞARTI: 

Muvazzaf Subaylığa başvuru yapacak adaylardan, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekir.

Muvazzaf Astsubaylığa başvuru yapaca kadaylardan ise, Ön Lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan sınavdan KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekemktedir.

YAŞ ve EĞİTİM ŞARTI:

Adaylardan bu bağlamda, Astsubaylığa başvuru yapacakalrdaın, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak şartı aranacak. Ön Lisans Mezunları için 25 yaşını doldurmamış olmak ve Lisans mezunları için 27 yaşını doldurmamış olmaları gerekir.

Subaylık için ise, Lisans mezunu ve Üstlisans mezunu olanlar başvuru yapabilecek. Buna göre Lisans seviyesinde mezun olanlardan 27 ve Üstlisans mezunu olanlar için 32 ve Uzmanlık eğitimi almış olanlar için ise 35 yaşını doldurmamış olmak şartlar ıaranacak.

İlgili başvuru şartları ve kılavuzları inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Söz konusu olan Muvazzaf Subay ve Astsubay alım ilanına balvuru yapacak adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler.  Buna göre başvurular en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek olup en geç 23:59 a kadar yapılacaktır. Başvurular ise, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İlanları detaylı bir şekilde aşağıdaki bağlantılardan inceleyebilirsiniz.

Muvazzaf Subay Alımı İlanı

Muvazzaf Astsubay Alımı İlanı

BAŞVURU EKRANI

Bizler çeşitli platformlardan takip ederek bunlar gibi Askeri kurumların alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim