Temmuz ayında MSB personel alım sayfasında yayınlanan ilanda 2019 yılı itibari ile öğretmen ve mühendis kadrolarında muvazzaf subay kadrosunda alım yapılacağı açıklanmış olup ilgili ilana binlerce kişi başvuru yapmaya başlamıştı.MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı sayfasında halen başvuruya açık olan ilan 25 Ağustos’ta sona eriyor. DKK bünyesinde istihdam edilecek olan adayların sağlaması gereken şartlar haberin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İlgili iki kadro için adaylardan istenen şartlar arasında 2018 veya 2019 yılları KPSS P3 puan türünden en az 60 puan alma, üniversitelerin ilgili 4 yıllık bölümlerinden mezun olma ve akademik not ortalaması 2,75 olma, YDS puanından kılavuzda istenen puanı sağlamak, 27 yaşından büyük olmamak (lisansüstü eğimde 35 yaşını aşmamak), fiziki yeterlilik ve sağlık şartlarını sağlamak şartlarını yerine getirmeleri istenmektedir.

Başvuru Nereye Yapılacak?

Mühendis ve öğretmen kadrolarında muvazzaf subay rütbesine yapılacak olan alımlarda başvuru yapmak isteyen adaylar 25 Ağustos’a kadar www.personeltemin.msb.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapacaklardır.

Adayların Tabi Tutulacağı Seçim Aşamaları

İlgili kadroya başvurmak isteyen adaylar birtakım eleme aşamalarından geçirilecek olup bu aşamalardan ilki evrak kontrol faaliyetidir, bundan sonra ise fiziki değerlendirme, kişilik değerlendirme, fiziki yeterlilik, mülakat ve son olarak ise sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması aşamaları yer almaktadır. Bu aşamalardan başarı ile geçen adaylar ilgili pozisyonlarda istihdam edilecektir.

İLANA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.