Milli Savunma Bakanlığı üzerinde yayımlanan ilanlara göre Türkiye geneli sözleşmeli er ve Ankara ili için memur alımı yapılacak. İlgili ilanlara başvuru süreci başlamış olup hala devam eden başvurular hakkında detayları işin olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

MSB Personel Temin adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre, Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesine 9 kişilik kadro ile arşiv memur alımı yapacağını bildirdi.

Bir diğer ilana göre ise MSB Kara kuvvetleri Komutanlığı 2020 yılı için Sözleşmeli er temini yapacak ve en az ilköğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

MSB ARŞİV MEMUR ALIMI DETAYLARI VE ŞARTLARI:

MSB merkez teşkilatına 9 kişilik kadro ile Üniversitelerin ”Bilgi ve Belge Yönetimi” lisans programından mezun olmuş Arşiv Uzmanı alımı yapacak. Ayrıca adaylardna bu yönde KPSS şartı aranacak ve Taban puan şartı olmadan KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Diğer genele şartlar ise şöyledir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,
  • Nitelik tablosunda bulunan kadro unvanı için belirlenen öğrenim durumuna sahip olmak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvurmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak,
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından KPSSP3 puanı almış olmak,

Başvurular ise en geç 28 Şubat 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını MSB personel Temin adresi üzerinden yapacaklardır.

MSB KARA KUVVETLERİ SÖZLEŞMELİ ER ALIMI:

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2020 yılı sözleşmeli er teminini başlattı ve en az ilk öğretim mezunu olan ve 25 yaşını doldurmamış olan adaylar başvuru yapabilecekler. İşte başvuru şartları şöyledir.

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az ilköğretim mezunu olmak,

- Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan 25 yaşını bitirmemiş olmak, 

- Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini hala yapanlar için Birlik Komutanlıklarından alınacak nitelik belgesine sahip olmak, 

Diğer şartlara başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Sözleşmeli er alımı başvuruları ise MSB PERTEM üzerinde başlamış olup adaylar başvurularını İnternet ortamında gerçekleştirmeleri gereklidir. 

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN : personeltemin.msb.gov.tr/