Milli Savunma Bakanlığına 925 uzman erbaş alımı yapılacak.

 Askeri personel alımı kapsamında istihdam edilecek olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı 925 personel alımı başvuru şartları ve detaylar neler?

Hava Kuvvetleri Komutanlığına yapılacak olan askeri personel alımları geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Buna göre yoğun bir başvuru yapılan alımlardan bir tanesi olan ve Milli Savunma Bakanlığının önemli ölçüde ihtiyacı bulunduğu kadrolardan olan Erbaş alımlarında başvuruların tamamlanmasına 6 gün kaldı. Adaylar kısa bir süre kalmasından dolayı başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular nasıl yapılacak diye merak eden adaylar için bazı başvuru detayları aktarmak istiyoruz.

MSB UZMAN ERBAŞ ALIMI;

Personel Temini Dairesi Başkanlığının yayımladığı başvuru kılavuzuna göre, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında alımlar yapılacak. Personel alımlarında başvuruların tamamlanmasının ardından, fiziki kontrol, kayıt kabul için fiziki yeterlilik testi mülakat sınavı ve uygulama sınavı ardından hastanelere sevk edilerek muayenelerin tamamlanması son olarak güvenlik soruşturmaların tamamlanması ile personel temininde kazanan adayların kesin listeleri belli olacak. Adaylar için ilk aşama olan başvuru aşamasında tablo 1,2 ve 3 te yer alan sınıf ve branşlara başvurular yapılacak. 

İlana erişmek için tıklayın

Editör: TE Bilisim