Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığının personel temin bölümü aracılığı ile yeni yayımlanan ilan da subay alımı ilanı duyuruldu. Kadın adaylara da kadro verilmesi ile pek çok adaya müjdeli haber verilmiş oldu.

Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığının askeri personel alımı ilanları resmi internet sitelerinde yer almakta olan personel temin bölümü aracılığı ile duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan ilan ile kadın ve erkek askeri personel olmak üzere toplam 370 kişilik subay alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

ALIM YAPILAN SINIFLAR

344 Personel - Jandarma,
6 Perosnel - İstikam,
12 Personel - Muhabere
8 Kadın Personel - Jandarma

Yukarıda Jandarma Genel Komutanlığının alım yapacağı 370 kişilik subayın hangi sınıflar için alınacağı belirtilmiştir.

ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.

Yukarıda başvuru yapacak olan adaylarda aranan şartlar belirtilmiştir.

BAŞVURULAR

Başvurular aşağıda ki linkten 18 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecektir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ (RÜTBELERE GÖRE)