Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde subaylar istihdam etmekte ve yeni subay alımları yapılmaktadır. Subaylarda da normal askeri personellerde olduğu gibi doğu görevleri bulunmaktadır.

Peki ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuvvet komutanlıklarında istihdam etmekte olan subaylar ne kadar maaş alıyor? 2017 yılında subay maaşları ne kadar oldu? Rütbelere göre subay maaşları belli mi?

SUBAY MAAŞLARI

Subay maaşları rütbelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin üniversiteye bitirip uzun dönem asteğmen olmak için müracaat eden ve bir sene boyunca asteğmen olarak görev yapan personeller 3 bin 800 lira civarı maaş alabilmektedir. Asteğmen rütbesinin bir üstü olan teğmen rütbesinden itibaren maaşlar 4 bin lira üzerine çıkmaktadır. Bu rakamı üsteğmen 4 bin 300 yüzbaşı 4 bin 500 binbaşı 4 bin 700, yarbay 5 bin 600, albay 6 bin 400 lira olarak takip etmektedir.

Yukarıda rütbelere göre subayların maaşları belirtilmiştir. Ancak bunlar ortalama maaşlardır ve personelin aldığı net maaşta değişiklikler olabilir. Görev yeri, aile durumu, çocuk sahibi olup olmama durumu, eşinin çalışıp çalışmıyor olma durumu, görev yaptığı komutanlıklar gibi detaylar subayın aldığı maaşta değişikliğe sebep olabilir. Genel olarak bakıldığında subayların 4 bin lira ile 6 bin 500 liraya kadar maaş alabildiği görülmektedir. Albay'dan daha üstün rütbeler daha yüksek maaşlar almaktadır.
Editör: TE Bilisim