Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2026 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Komisyonun ikinci toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, sürecin sosyal diyalogla ilerlediğini vurguladı.
“Rakam İçin Henüz Erken”
Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmeleri kapsamında yapılacak ikinci toplantıya dair soruları şu şekilde yanıtladı:
“Süreç devam ediyor. Bu süreçte sosyal diyalog en güçlü yanımız. İşçi ve işveren kesimlerinin görüşlerini aldıktan sonra komisyonda değerlendirme yapacağız. Biz hükümet olarak hakem rolündeyiz. Görüşmeleri tamamladıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız.”
İkinci Toplantı 18 Aralık’ta Yapılacak
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için ikinci kez toplanacak. Toplantı 18 Aralık Perşembe günü yapılacak.
İlk toplantı geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşmişti. Toplantıya işçi, işveren ve hükümet temsilcileri katılmıştı. Yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren bu görüşmeler, aynı zamanda tüm toplumu da dolaylı olarak etkiliyor.
Asgari Ücrette Kritik Süreç
Yeni asgari ücretin belirlenmesi, yalnızca çalışanların maaşlarını değil; aynı zamanda işsizlik maaşı, genel sağlık sigortası primi, kıdem tazminatı ve birçok sosyal ödeme kalemini de etkileyecek. Bu nedenle sürecin her aşaması büyük önem taşıyor.

