Emniyet Genel Müdürlüğü resmi İnternet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruya göre EGM bünyesine alınacak kadın polis memuru alım ilanları başvuru süreci başladı. İşin Olsa ekibi olarak kadın polis alımlarını sizler için derleyerek, haberimize yansıttık.

EGM KADIN POLİS MEMURU ALIMLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanan göre EGM bünyesinde çalışmak üzere kadın polis memuru alımı yapılacağı açıklandı. Açıklanan ilana göre başvuru yapacak olan adaylardan istenilen en önemli şartlardan biri de en az önlisans mezunu olmaları gerekmektedir. Adayların bünyesine açıklanan memur alımlarına göre 200 önlisans mezunu kadın polis memuru alımı yapılacağı açıklandı. EGM tarafından açıklanan kontenjanlara göre ise lisans mezunu adaylar için belirlenen kadro sayısı 800 olarak açıklandı.

KADIN POLİS MEMURU için POZİSYON ŞARTLARI

EGM bünyesine çalışmak isteyen adayların belirlenen başvuru şartlarını sağlamaları taktirde EGM bünyesine katılabilecekleri bildirildi. Talep edilen başvuru koşulları arasında " T.C. vatandaşı olması, gerekli eğitim şartlarını sağlamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında düzenlenen KPSS lisans puanı türünden 60, önlisans mezunları için ise 70 almış olmak gerekmektedir. 162 cm'den kısa olmamak, belirlenen sağlık şartlarını sağlıyor olmak, beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, sağlık şartını sağlamak, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, güvenlik soruşturmasından olumlu puan almak, arşiv soruşturmasından olumlu olması" adaylardan istenilen şartlardandır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

EGM bünyesinde üzerinde yapılacak olan kadın polis memur alımları için adayların başvurularını 16 Ekim tarihine kadar htpp://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet sistem bilgileriniz ile giriş yaparak elektronik ortam üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.