Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre Kadın Erkek Adaylar içerisinden Güvenlik Görevlisi Alımı yapılacak. Bu kapsamda Başvuruların geçtiğimiz gün başlaması ile hala devam etmektedir. Bu kapsamda alımlar İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğüne yapılacak. Peki Güvenlik Görevlisi Alımı başvuru şartları nedir? Nasıl Başvuru yapılacak? Genel ve Özel nitelikler nedir?

KONTENJAN DAĞILIMI:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

şartları aranacak. Özel olarak ise adaylardan, KPSS, Yaş, Eğitim, Güvenlik Görevlisi kartı, Boy şartı aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünden mezun olmak.

Yaş Şartı: 01.01.2021 tarihi itibarıyla 30 (otuz) yaşını bitirmemiş olmak.

Kimlik Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak.

Kilo Şartı: Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Güvenlik Görevlisi alımları için başvurular devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan için başvurular başladı ve en geç 02 Nisan 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en saat 18:00 a kadar yapacak.

Bu yönde henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğünün internet sitesinde (www.vgm.gov.tr) yayınlanacak "Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

DİĞER GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI BURADA