GHençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 60 bin TYP Personel alımı yapması planlanıyor. Bu yönde İŞKUR aracılığı ile olmak üzere 60 bin TYP Personel alımı yapılacak. Peki şartlar ne olacak? İlan ne zaman yayımlanacak? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

GSB KYK Yurtlarına 60 Bin TYP Personel Alımı Yapacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan TYP Personel aımı için süreç geldi. KYK Yurt başvurularının başlaması ile birlikte TYP Personel alımı ilanı da bekleniyor. Bu kapsamda 60 bin Kişilik TYP Personel aımı beklenmektedir.

TYT Personel Alımı Başvurusu Şartları Nedir?

Toplum Yararı Programları kapsamında kurumlara başvuruda bulunmak isteyen kişiler öncelikle İşsiz olması gerekiyor. Öte yandan adaylardan, 18 yaşını tamamlamış olmak, İŞKUR İşsizlik kaydı Olmak, Emekli veya Malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak ( Açık öğretim veya Açık lise öğrencileri başvuru yapabilir ), Ayrıca son zamanlarda eklenen yeni bir başvuru şartı olan " Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması " şartı aranacaktır.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

TYP Personel alımına ise başvuruların Yurt başvurularından sonra başlaması bekleniyor. Bu kapsamda aşağıdaki haberimizi inceyebilirsiniz.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR VE İNSTAGRAMDAN TAKİP ET

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA