TCDD Taşımacılık A.Ş., demiryolu taşımacılığında artan ihtiyaç doğrultusunda 140 kişilik yeni tren makinisti kadrosu için istihdam garantili kurs başvurularını almaya devam ediyor. Ancak başvurular için son gün 2 Haziran 2025! Kurs, İŞKUR aracılığıyla organize edilecek olup, adaylara hem ücret desteği sağlanacak hem de başarılı olanlara işe yerleştirme garantisi verilecek.
Kurs Nerede ve Ne Zaman Düzenlenecek?
Eğitimler, Eskişehir Tepebaşı’nda yer alan Demiryolu Eğitim ve Sınav Merkezi Müdürlüğü’nde verilecek. 18 Ağustos 2025 tarihinde başlayacak kurs, 5 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek. Toplam 160 gün sürecek eğitim haftada 5 gün olmak üzere toplamda 960 saatlik bir programı kapsıyor. Kurs tamamen ücretsiz olarak sunulacak ve tüm sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.
Kimler Başvuruda Bulunabilir? İşte Şartlar
Başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aşağıdaki kriterler aranıyor:
- 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak
- 2024 yılı KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak
- Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Otomotiv, Mekatronik, Raylı Sistemler gibi bölümlerden önlisans mezunu olmak
- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak
- 18 ile 33 yaş arasında olmak
- İŞKUR sistemine kayıtlı olmak
Belirtilen tüm koşulları taşıyan adaylar başvurularını esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapabilecek.
Kurs Sonunda Sertifika ve İş İmkanı
Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ya da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurs bitirme belgesi almaya hak kazanacak. En önemlisi ise kursun sonunda başarılı olan adayların TCDD bünyesinde makinist olarak istihdam edilmesi hedefleniyor.
Son Başvuru 2 Haziran!
Başvurular için son tarih 2 Haziran 2025. Adayların belirtilen tarihe kadar İŞKUR sistemine girerek online başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sonrası, mülakat tarihleri adaylara SMS ya da e-posta yoluyla bildirilecek.