Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Resmi Gazete'nin 23 Ekim 2019 tarihli yayımına göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre alımlar KPSS puanı ile veya KPSS şartı olmadan yapılacak olup adayların en çok merak ettiği konulardan KPSS şartı olmuştur. İşin Olsa ekibi olarak haberimizin devamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı hakkında başvuru şartları ve KPSS detayı hakkında bilgileri sizlere aktaracağız.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesiine 1 tam zamanlı Sİstem Uzmanı, 1 Yazılım Uzmanı ve 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplamda 3 personel alacak.

Bu bağlamda adaylardan genel ve özel nitelikler aranmakta olup tüm nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Bu yönde adaylardan genel olarak," 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR:

  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak,
  • Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak,

KPSS DETAYLARI NEDİR?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı başvuruları KPSS puanı ile veya KPSS siz yapılacak. Bu kapsamda KPSS siz personel alımı için adayların KPSS puanı 70 olarak sayılacak. Yani Söz konusu sözleşmeli bilişim personeli alım ilanına KPSS Puanı ile başvuru yapacak adaylar 70 ve üzeri puana sahip olmaları gereklidir. KPSS puanı olmayan adauyların puanları ise 70 olarak sayılacaktır. Unutmayın ki 70 ve üzeri KPSS puanına sahip olan adayların şansı daha yüksek olacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 23/10/2019 - 06/11/2019 tarihleri arasında Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda 06/11/2019 günü mesai bitimine kadar yapılacaktır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini ve diğer belgelerini ) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.

Editör: TE Bilisim