Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu İlanlarında yayımlanan ilana göre Miili Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda sözleşmeli personeli alımı yapacağını bildirdi. sözleşmeli olarak yapılacak alımlar için adaylardan KPSS şartı aranıyor. Ayrıca KPSS dışında adayların Yabancı Dil sınavı şartına uygun olmaları gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 6 kişilik boş kadro ile 1 Ağ Uzmanı, 4 Yazılım ( ASP.NET ) Uzmanı ve 1 Sistem Uzmanı pozisyonlarında sözleşmeli olarak bilişim personeli alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Personel alımı için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi genel nitelikler aranacak.

KPSS VE YDS ŞARTI:

2018 ve 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile YDS veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen puanın yüzde 30 (otuz) unun toplamı esas alınarak (YDS veya dengi puanını ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır) yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 5 (beş) katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından 28 – 29 – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 6 (altı) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ:

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımları için adaylar başvurularına 06 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 10 Nisans 2020 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını MEB resmi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.