Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 16 kişilik kadro ile personel alımı ilanı yayımladı. 21 Ağustos 2020 tarihli resmi gazeteye göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü farklı kadro ve illerde olmak üzere 16 sözleşmeli personel alacak. Kadro dağılımı ve başvuru şartları haberimizde.

KADRO DAĞILIMI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, 3 Avukat, 5 Mimar, 4 İnşaat Mühendisi, 3 Harita Mühendisi, ve 1 Elektrik Mühendisi alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2) ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,

3) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olmak,

4) Sağlık durumu iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmak,

5) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

6) Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

7) Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR:

1) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin tabloda yer alan ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,

2) Avukat pozisyonuna başvuracaklar için; başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına haiz olmak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 24 Ağustos 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Bu kapsamda başvurular en geç 09 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak. Başvurular Kültür Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi İnternet sitesi olan (www.vgm.gov.tr) yayınlanacak "Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ