Gazi Üniversitesi personel alımı için ilan yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Gazi Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevlendirmek üzere tam zamanlı sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapacak. Adaylardan bu kapsamda KPSS şartı aranıyor. Ancak KPSS puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Başvuru şartları ve diğer bilgileri sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Gazi Üniversitesi bünyesine alımını yapacağı personel adaylarından KPSS şartı talep edecek. Bu kapsamda 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Ancak KPSS puanı olmadan başvuru yapan adaylarında puanı 70 olarak ele alınacak.

Aynı zaman da adaylardan Yabancı Dil Sınavı şartı da aranıyor. Bu bağlamda İngilizce dilinden puan sahibi olmak gereklidir.

KPSS VE YDS PUANI İLE DEĞERLENDİRME:

Adayların başvuru esnasında KPSS ve YDS puanları esas alınacak. KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 e esas alınarak değerlendirme yapılacak. Ancak YDS puanı olmayan adayların puanı 0 olarak ele alınacak. Bu kapsamda KPSS ve YDS puanı olmadan başvuru yapan adayların değerlendirmede diğer adaylara göre şansı düşmüş olacak.

Bu doğrultuda değerlendirme sonucuna göre kadro sayısının 10 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

  • Proje Yöneticisi 1 Kişi (3 katına kadar),
  • Kıdemli Yazılım Uzmanı 1 Kişi (3 katına kadar),
  • Yazılım Uzmanı 3 Kişi (2 katına kadar),
  • Ağ Uzmanı 2 Kişi (2 katına kadar),
  • Sistem Uzmanı 2 Kişi (2 katına kadar),

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gazi Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu bağlamda,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca bunlar dışında, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve alım kadrosuna göre belirtilen nitelikleri taşıyor olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Gazi Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvurular, 12 Ağustos 2020 tarihinde başlamış olup en geç 26 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece http://personelilan.gazi.edu.tr/ adresinden üye girişi yaparak başvuru yapılacak pozisyon için gerekli evrakları sisteme eksiksiz olarak yüklemesi ve başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ