Dışişleri Bakanlığı 21 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel eksikliği için sözleşmeli oalrak sekreter alımı yapacak. iki farklı duyuru ile, Vaşington Büyükelçiliği’ne ve Batum Başkonsolosluğuna 1 er adet Sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak. 

HANGİ ŞARTLAR ARANIR:

Adaylar genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okullardan mezun olmak veya bunlara eşdeğer Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yurtdışı okullarından mezun olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık durumu olmaması, Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç teşkil edecek hükümü bulunmamak, Batum Başkonsolosluğuna başvuru yapacak adaylar . Çok iyi derecede Gürcü’ce (ilave olarak Rusça ve İngilizce tercih sebebidir) ve Türkçe bilmek ve 46 yalından gün almamış olmaları gerekmektedir. Vaşington Büyükelçiliği’ne ise başvuru yapacak adaylar ise çok iyi derecede ingilizce ve türkçe bilmek ve 41 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. 

Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Başvuru yapacak adaylar en geç 15 mayıs 2017 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Batum Başkonsolosluğu İlanı için: https://goo.gl/8dr5I6
Vaşington Büyükelçiliği ilanı için: https://goo.gl/WIP2Kb

Bağlantılarını kullanarak yapılan duyurulara ve ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.