Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 202 perosnel alımı yapacak. Başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı CTE farklı kadrolarda Kadın Erkek adaylar içerisinden 202 4/B personel alımı yapacak. Peki başvurular nasıl yapılacak?

200 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Bakanlığa bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan ceza infaz kurumlarında sözleşmeli olarak 202 kişilik kadro ile 4/B personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Fizyoterapist, Veteriner ve Mühendis kadrolarında alım yapacak. Kadro dağılımı ise,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuruları 1 Ninsa 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Nisan 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sona ermekte olup, hhenüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını son başvuru günü saat 23:59 a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, (Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylar için yaptırılacaktır.)
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan yukarıdaki genel nitelikler dışında özel olarak, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak, Alım yapılacak kadro için mezuniyetini tamamlamış olmak, Alım ünvanının gerektirdiği niteliğe sahip olmak şartları aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Başvuruların 16 Nisan 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçların Mayıs ayına kadar açıklanması beklenmektedir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sözlü sınav tarihi ve yeri Genel Müdürlüğümüz web sayfasında bilahare (https://cte.adalet.gov.tr) ilan edilecektir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA