Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı ilanı yayımladı. Resmi olarak yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHEK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B bendine göre sözleşmeli olarak 6 personel alımı yapacak. En az lise mezunu olmak şartı ile başvuru alınacak olup başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Ne zaman başvuru alınacak? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Sözleşmeli Personel Kontenjan Dağılımı:

  • Herhangi bir Ön Lisans programından mezun 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • Lise ve Dengi Okul mezunu 3 Temizlik Görevlisi,

4/B ile Kimler Başvuru Yapabilecek?

TİHEK Personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca ortak olarak 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Başvuru Şartları:

Ön Lisans mezunu seviyesinde güvenlik görevlisi alınacak. Ayrıca, 2020 yılı KPSS'den P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Erkeklerde 175 cm ve Kadınlarda 165 cm boyundan kısa boylu olmamak, özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Vardiyalı olarak görev yapmasına engel durum olmamak gereklidir.

Sözleşmeli Destek Personeli ( Temizlik Görevlisi ) Alımı Özel Başvuru Şartları:

En az lise mezunu olmak ve KPSS şartı olarak Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Bir Hafta İçerisinde Yapılacak!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı başvuruları 17 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. En az 23 Ocak 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek olup başvuruda bulunmak isteyen adaylar e-Devlet şifresi ile kariyer kapısından başvuru yapmaları gereklidir. Başvurular sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylardan alınacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ