Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı açıkladı. ÖSYm Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı tercihlerinin ne zaman başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre tercihler yarın başlayacak. Kılavuz yayımladığında adaylar şartları taşımaları durumunda tercihlerini yapabilecekler.

20 Bin Personel Alımı Tercih Tarihi Açıklandı!

Sağlık Bakanı tarafından geçtiğimiz gün yapılan duyuru ile 2022 yılı 40 bin sözleşmeli personel alımı ilanının 20 bini önümüzdeki günlerde açıklanacak demişti. Kılavuzun ÖSYM'ye gönderildiğini bildiren Fahrettin Koca adaylarla müjdeyi paylaşmıştı. Az önce ÖSYM Başkanı Halis Aygünden gelen duyuru ile kılavuzun yayımlanma tarihi belli oldu.

Tercihler 16 Aralık 2021 Başlıyor!

Halis Aygün yaptığı açıklamada tercih kılavuzunun 16 aralık 2021 tarihi ile yayımlanacağı ve tercihlerin başlayacağı bildirildi. İşte Halis Aygün Açıklaması Şöyle:

Değerli adaylarımız, Sağlık Bakanlığının 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin kılavuz çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yarın kılavuzu yayımlayacağız ve tercih sürecini başlatacağız. Sizlere ve sağlık camiasına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum

20 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Branş Dağılımı Burada

ÖSYM 2021 Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tercih Ücreti Ne Kadar Olacak?

Sağlık Bakanlığına yapılacak tercihler için 2021 yılı ÖSYM tarafından belirtilen tercih ücreti 25 TL dir. Adaylar ÖSYM Anlaşmalı bankalara belirtilen 25 TL tercih ücretini yatırmaları zorunludur. 

Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

Tercih Kılavuzu Yayımladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını İndirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA