Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklıkadrolarda sözleşmeli olarak alım yapacağını geçen hafta belirtmişti. ÖSYM Tercih kılavuzu ile alınan tercihlerde son güne geldik. Henüz tercih yapmamış olan adaylar için bir kez daha detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Sağlık Bakanlığı 3 bin kişilk kadro ile 7 farklı ünvanda en az lise mezunu personel alacak. Bu yönde kadro dağılımı aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Lise Mezunu: 373 Hemşire

Ön Lisans Mezunu: 606 Kişilik kadro ile Sağlık Teknikeri alınacak. 100 Anestezi, 17 Diyaliz, 24 Eczane, 48 Laboratuvar, 14 Patalojik Anatomi, 175 Röntgen, 228 Tıbbi sekreter alanlarında.

Lisans Mezunu: 8 Diyetisyen, 60 Ebe, 8 Fizyoterapist, 1929 Hemşire, 8 Psikolog ve 8 Sosyal Çalışmacı alınacak.

TERCİH İÇİN ARANAN NİTELİKLER:

  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

TERCİH SÜRECİNDE SON GÜN!

ÖSYM tarafından duyurulan KPSS 2020/8 kapsamında tercih kılavuzu için tercihler 16 haziran 2020 tarihinde başlamış olup en geç 22 Haziran 2002 tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Tercih işlemleri ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.