Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından az önce gelmiş olan duyuruya göre 2020/8 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde alım yapılacağını müjdeleyen Fahrettiin Koca dün kadroları açıklamıştı ve bugün de ilan resmen yayımlandı. Gece Resmi Gazete'de yayımlanan ilan için ÖSYM tercih kılavuzlarını az önce bildirdi.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

ÖSYM 2020/8 KPSS Tercih kılavuzuna Lise, Ön Lisans ve Lisasns mezunu olan Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Adaylardan ise genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarka ise beliritln kadroda nitelik koduna göre eğitimini tamamlamış olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavından puana sahip olmak şartları aranacak.

GENEL ŞARTLAR:

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylar özel olarka ise Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den Lise Mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

Adaylar tercihlerini, 16 Haziran – 22 Haziran 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR ?

Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır. Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

ANLAŞMALI BANKALAR?

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

TERCİH KILAVUZLARI:

 SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2020/8 TERCİH KILAVUZU