Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli personel alımı için duyuru yayımladı. Söz Konusu duyuruya göre Sağlık Bakanlığı 4924 sayılı Kanuna göre istihdam edilen sözleşmeli sağlık personelinin işe alınmaları ve yer değiştirme işlemlerini gerçekleştirecek.

4924 Sözleşmeli Personel Alımı Mı Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı yayımladığı duyuru yeni personel alımı duyuru değildir. Adayların bu kapsamında öncelikle aydınlatmak isteriz. İlgili duyuru hala Bakanlığın bünyesinde hizmet verenlerin sözleşmeliye geçişi işlemidir. Bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesinin (A) bendine göre kadrolu olarak çalışan Tabip ve Uzman Tabip (Acil Tıp) personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçiş işlemleri yapılacak. Kura ile yapılacak işlemler için atama takvimi ve diğer bilgileri aktarmaya devam ediyoruz.

Kimler 4924 Sözleşmeli Personel olabilir?

Sadece kadrosu Müdürlüğümüze bağlı hastanelerde bulunan personelin sözleşmeli statüye geçiş talebi değerlendirilecek olup, kadrosu Müdürlüğümüze bağlı hastanede olmayanların talebi değerlendirmeye alınmayacaktır.

Boş pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışan devlet hizmeti yükümlüsü olanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Devlet hizmeti yükümlülerinin yerleştirme işlemlerinden sonra, boş pozisyon kalması halinde, aynı birimde çalışan ve devlet hizmeti yükümlüsü olmayanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Devlet hizmeti yükümlülerinin yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, söz konusu pozisyonun bulunduğu birimde sırasıyla hizmet süresine ve hizmet puanına öncelik verilerek yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Devlet hizmeti yükümlüsü olmayanların yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.

Devlet hizmeti yükümlülerinin görev yerleri 3359 sayılı Kanun gereği değiştirilemediğinden ancak görev yaptıkları birimdeki boş sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapabileceklerdir.

Aynı unvan ve branşta olmak kaydıyla aynı hastanedeki pozisyon sayısının, çalışan personel sayısı kadar olması durumunda kura işlemine gerek kalmadan sözleşmeliye geçiş işlemi direkt olarak yapılacaktır.

26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde öngörülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kura işlemlerine başvurular 14 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Şuat 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar Başvuru formlarının hastane evrak biriminden son başvuru tarihine kadar tarih ve sayı kaydı almış olması ve personel birimi tarafından listelenerek tek üst yazı ve teslim tutanağı hazırlanarak kurye ile son teslim tarihine kadar Müdürlüğümüz Sözleşmeli İl Yöneticileri Atama Birimine (201 nolu oda) elden teslim edilmesi gerekmektedir.)

DUYURUNUN TAMAMI BURADA: https://istanbulism.saglik.gov.tr/TR-234731/20221-donem-4924-sayili-kanuna-tabi-sozlesmeli-personel-alimi-ilan-metni.html#