Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan KPSS 2023/4 tercih kılavuzu ile 5000 Sözleşmeli Personel alımı yapılıyor. Farklı kadrolarda alınan başvurulara göre MEB Taşra ve merkez Teşkilatında istihdam edilmek üzere 5000 Personel Alımı başvuruları sona eriyor. Peki Yerleştirme Sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Atama Puanları ne Olur? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

5000 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılıyor!

MEB yayımladığı tercih kılavuzu olan KPSS 2023/4 ile bünyesinde 81 fakrlı şehirde istihdam etmek üzere,

  • 4250 Büro Personeli,
  • 25 Avukat,
  • 100 Mühendis,
  • 125 Diyetisyen,
  • 500 Hemşire,

alımı gerçekleştiriliyor.

Tercih Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı

Tercihler KPSS Puanı ile yapılmakta olup değerLendirmelerde de KPSS Puanı ele alınarak şehir ve kontenjana göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile belirlenecektir.

Yerleştirme Sonuçları AÇıklandı!

KPSS-2023/4: Millî Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

24-30 Mart 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/4 Millî Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 07 Nisan 2023 tarihinde saat 18.55'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI BURADA

KPSS Taban Puan Kaç Olacak?

Söz konusu Milli Eğitim Bakanlığı 5000 personel alımında hiç boş kontenjan kalmadı. Bu kapsamda, en düşük atamalar Hemşire pozisyonunda gerçekleştirildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI / HAKKARİ / TAŞRA Hemşire  72,53261 puan ile atama yapıldı.

Pozisyonuna Göre KPSS Taban Puanlar Kaç?