Kütüphaneci Alımı başvurularında sona geldik. Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli Kütüphaneci alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Türkiye Geneli Kütüphaneci alımı gerçekleştiriliyor. Başvuruların sona ermesi ile birlikte başvuru sonuçları açıklandı. 

Öte yandan başvuru yapmış olan binlerce aday sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmekte. İşin Olsa ekibi olarak Kütüphaneci alımı hakkında tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci alımı başvuru sonuçları açıklandı. 81 şehir ataması yapılmış olup Hem başvuru sonuçları hem de Taban ve Tavan KPSS Puanları duyuruldu. Adaylar şimdi sözlü sınava katılabilecekler.

Sözlü sımava katılacak adayların bulunduğu yani Sözlü Sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste için tıklayınız.

Sözlü Sınav Yerine ve Belgeleri:

Sözlü sınava katılacak adaylar açıklanmış olup henüz sınav yeri ve tarihi açıklanmamıştır. Bakanlık bu yönde illgili duyuruyu önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.

Taban ve Tavan KPSS Puanları Belli Oldu!

Türkiye Geneli 465 Kütüphaneci alımı için KPSS atama puanları duyuruldu. Buna göre;

Taban KPSS Puanı: 70,02592 puan ile Uşak ilinde gerçekleştirildi.

Tavan KPSS Puanı: 83,52294 puan ile Yalova linde gerçekleştirildi.

Ataması Yapılan Şehirler:

şehirlerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı!

Kütüphaneci alımı başvuruları KPSS Puanı ile yapıldığından değerlendirmelerde KPSS Puanına göre yapılacak. Bu kspsamda en yüksek puana sahip olan adayları puanları ele alınarak adaylara sözlü sınav gerçekleştirilecektir.

Sonuçlara İtitaz İşlemleri:

Adaylar, Sözlü Sınava girmeye hak kazananların listesine, Bakanlık internet sitesinde ilan tarihinden itibaren beş gün içinde, gerekçeleriyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel MüdürlüğüÇiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 Yüzüncü Yıl-Çankaya/ANKARA adresine yazılı olarak itiraz edebileceklerdir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İLGİLİ HABER: Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 465 Kütüphaneci Alımı İlanı 2022