Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı personel alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilan ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 465 kişilik kadro ile Kütüphaneci alımı yapacağını paylaşmıştı. Adayların beklediği süre.ç başladı ve Bugün başvuru süreci başladı.

Türkiye Geneli 81 farklı şehirde Kütüphaneci alımı gerçekleştirilecek olup, başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak?

Başvurular Az Önce Başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığına Kütüphaneci alımı başvurusu başladı. En son Geçtiğimiz yapılan alım bu yıl tekrar yapılıyor ve Türkiye Geneli 465 Kamu Personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda 2022 yılı başvuruları Bugün ( 28 Mart 2022 ) itibari ile başladı. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar en geç 11 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir.

Başvurular sadece İnternet'ten yapılacak olup başvuru ekranı ve başvuru adımlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Kültür Bakanlığı 465 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Adımları

Türkiye Geneli Başvuru Alınacak!

Bakanlıktan gelen duyuru ile 2022 yılı Kütüphaneci alımı Türkiye Geneli 85 şehirde yapılacak. Ağırlıklı olarak İstanbul ve diğer Büyükşehir ler Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Toplamda 465 kişilik kontenjan belirlenmiş olup şehre göre kontenjan dağılımına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 465 Kütüphaneci Alımı İlanı 2022

Kimler Kütüphaneci Olabilir? 2022 Yılı Maaşladı?

Kütüphaneci alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Öte yandan Lisans seviyesinde bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden mezun olmuş olmak,

2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

2022 Yılı Kütüphaneci maaşları ise, Kütüphaneciler Kamuda ortalama 7250 TL Maaş alırlar. Özelde görev yapan Kütüphaneci maaşları ise 6 Bin TL ile 8 Bin TL arasında değişiklik gösteriyor.